donderdag 13 oktober 2011

Vegetarisch hartig recept met kaas

Zo, die titel lijkt me duidelijk. Ik heb nog nooit een recept geschreven en eens moet de eerste keer zijn dus here we go! Het is een ovenmaaltijd die meestal machtiger uitvalt dan je denkt, ikzelf eet er een soepje bij of een broodje. De schaal op de foto is ongeveer voor twee personen.

Nodig:
- oven
- ovenschaal(tje) + iets om het schaaltje in te vetten
- bladerdeeg
- tomaat
- geraspte kaas
- 1 geklopt ei
- een beetje slagroom (uit een pakje, geen bus natuurlijk)
- een beetje prei & 1 bosuitje
- peper & zout
- brie
- kruiden naar smaak (bijv. gedroogde basilicum of maggiplant)


Je begint met het ontdooien van het bladerdeeg & het invetten van het ovenschaaltje. Vervolgens klop je het ei los in een gemiddeld glas/theeglas. Hier doe je ongeveer de helft van het ei aan slagroom bij (slagroom is dan dus 1/3e deel) en wat geraspte kaas tot het een soepel papje is tot een cm van de rand van het glas. Voeg naar smaak peper & zout toe (mespuntjes, snufjes: wat jij wil).

Drapeer het bladerdeeg over je ingevette schaaltje, zorg dat alle randen bedekt zijn. Op de bodem leg je de gesneden tomaat schijfjes, strooi de ui & prei erover en vervolgens je ei-slagroom-kaas papje. Strooi er nog wat kruiden naar smaak over en hij kan de oven in!

Meestal zet ik de oven op 200 graden en stel 20 minuten in. Na tien minuten check ik dan hoe het gaat. Dit is een kwestie van gevoel, als je weet dat je oven bijzonder warm is zet je m wat lager en andersom :)

Variatietips: probeer het ook eens met courgette, sjalotjes, mozzarella of om het non-vegetarisch te maken met spekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten