zondag 13 november 2011

Blogger on a budget *2

Om de zoveel tijd komt er een Blogger on a budget artikel online waarin ik tips geef om geld te besparen in een bepaalde categorie. Het zijn immers krappe tijden!

Vandaag: kleding kopen.
Ook ik maakte me er in betere tijden schuldig aan: meerdere keren per week de stad door gaan en ook meerdere keren per maand kleding kopen. En nee, lang niet alles is veel gedragen.

Tip 1: die eeuwige basics. Een goede broek, lang & kort shirt in grijs, wit & zwart en een paar nette en casual schoenen. Mooie rok, zwarte panty en een blazer. In theorie kun je je dan goed kleden voor alle gelegenheden. En nee: basics shoppen is niet erg leuk, maar zoals alle niet-leuke dingen vaak wel belangrijk ;)
Weet je maat, te klein of te groot is killing
Tip 2: twee keer per jaar (zomer-winter) je kast helemaal leegruimen, kritisch kijken wat je wel/niet draagt & wel/niet kapot is en dan komtie: een lijst maken van wat je NODIG hebt. Als je de hele zomer geen sok gedragen hebt en tijdens deze kast-ruim-dag erachter komt dat je nog 4 paar hebt liggen zonder gat lijkt me jouw volgende shop-doel duidelijk: sokken. Neem dit lijstje mee en koop alleen wat je ervan nodig hebt, dat geeft veel meer voldoening.

Tip 3: ga niet meerdere keren per week de stad in. Één keer per maand zou genoeg kunnen zijn.

Tip 4: bepaal van te voren wat je uit wil geven en waaraan. Neem dan ook alleen dat bedrag mee zodat je je niet kan laten verleiden.

Tip 5: kledingruil. Deze vind ik zelf altijd erg leuk. Je spreekt af met een aantal vriendinnen, neemt al je miskopen/past niet (meer?)/staat stiekem niet items mee en dan is het ruilen maar! En die 'ik heb een hele andere maat'-excuses tellen niet.. wat een ander te groot is past jou misschien wel of andersom.

Tip 6: wees kritisch. Als je een tijdloze trui van meer dan 60% wol tegen komt en die kost je 10 euro meer dan kun je deze beter nemen dan de polyester trui van twee tientjes. Daar doe je nog is een extra jaar mee.

Tip 7: ga niet winkelen met die ene vriendin die alles leuk vindt & overal enthousiast van word en graag met geld smijt. Miskoop gegarandeerd.


Tip 8: vermijd webshops. Je hebt vaak geen goed beeld van wat je koopt & retour sturen is gedoe (lees: vergeet je, dag geld).

Tip 9: en voor alle themafeestjes, trends die een maand duren etc etc koop je je outfits bij winkels als de primark, forever21, h&msale of bristol.

Tip 10: Ebay. voor al je accessoires: check eerst Ebay. Vaak veel goedkoper en bijna hetzelfde als wat er in de gewone winkels ligt.

Voor de rest: spaar voor wat je echt wilt. Vermijd voor de grap is de h&m een maand of twee en kijk in de kast van je moeder/oma.

Next time on blogger on a budget: leuke dingen doen

1 opmerking:

  1. Vooral gewoon niet naar de stad gaan is gewoon echt de beste tip! (En niet webshoppen natuurlijk.)

    BeantwoordenVerwijderen